Chatawayn esittely

Chataway lyhyesti

Chataway on talli joka sijaitsee maaseudun tuntumassa Englannin kauniissa maalaisympäristössä. Meille tärkeintä on hevosten hyvinvointi ja tietenkin viihtyvyys. Talli oli alunperin nimeltä Vökull ja sijaitsi Ruotsissa. Meidän oli kuitenkin aika vaihtaa maisemaa ja päätimme koko porukka muuttaa Englantiin ja nimeksi vaihtui, Chataway. Vökull sai alkunsa jo vuonna 2006 ja jatkaa toimintaansa edelleen uuden nimen ja sijainnin kera.

Lisää tallin henkilökunnasta ja lemmikeistä löydät täältä.

Talli noudattaa seuraavanlaista päivärutiinia parhaansa mukaan:

klo. 07.30 -- hevosten aamuruokinta
klo. 09.00 -- ulosvienti tarhoihin
klo. 09.30 -- karsinoiden siivous
klo. 11.30 -- päiväheinien jako
klo. 13.00 -- hevosten liikuttelua (talutusta, ratsastusta...)
klo. 18.00 -- kaikki hevoset sisälle
klo. 18.30 -- yleistä hoitamista (harjaus, haavojen tarkastus...)
klo. 19.30 -- iltaheinien jako
klo. 20.00 -- iltaruokinta
klo. 22.00 -- viimeistään valojen sammutus tallissa, hevosille yölepo.

Tallin ovet lukitaan viimeistään klo 22.30.

Tallirakennukset ja alue
Tallialueemme koostuu muutamasta eri rakennuksesta, kahdesta kentästä, maneesista, pyörötarhasta, baanasta sekä useasta tarhasta ja laitumesta.Päätallista löytyy 20 karsinaa jotka ovat tilavia ja viihtyisiä. Tänne on sijoitettu kaikki oriit. Karsinasta löytyy kaurakuppi ja juoma-automaatti, myös suurimmalla osalla on ikkuna omassa karsinassaan. Karsinoiden kuivikkeena käytämme turvetta ja lisäksi tämän päällä on vielä ohut kerros olkia, jotta hevosilla olisi mahdollisimman mukavat oltavat.

Tammat asuvat toisessa tallissa jossa on tilaa 14 hevoselle. Varsomiskarsinoissa on turvetta ja olkia sekä jossain tilanteissa lisäksi myös purua. Varsomiskarsinat löytyvät pikkutallista, jossa on tilaa 5 yksityishevoselle sekä 3 varsomiskarsinaa. Pikkutalli on tammatallin vieressä.

Karsinat siivotaan joka päivä kun hevoset ovat ulkona tarhoissaan. Tallilla on lisäksi ruokavarasto, päätallissa yksi pesukarsina, satulahuone (molemmissa talleissa omat), kuivaushuone x1 päätallissa ja pieni toimisto päätallissa (jossa hoidetaan kaikki papreityöt yms). Käytävillä on mahdollista hoitaa hevoset kuntoon sillä molemmin puolin tallikäytävää on rautarenkaissa kiinni kettingit, joten hevosen saa molemminpuolin riimusta kiinni. Tallin ulkopuolella lähellä pääsisäänkäyntiä löytyy hoitopuomet. Jossa voi ulkona laittaa hevosen kuntoon esim. ratsastusta varten.

Ratsastuskenttämme ovat kooltaan suurehkoja. Kentät ovat valaistuja jotta pimeämmälläkin säällä näkee ratsastaa. Kummankin kentän laidalla sijaitsee estevarastot, joista löydät kaikki tarpeet esteiden treenaamiseen. Esteiden lisäksi varastoista löytyvät kouluaidat.

Maneesi on mukavan tilava ja valoisa. Toisella lyhyellä sivulla on kaksi suurta peiliä, lisäksi yhdellä pitkällä sivulla on peilit, näin näkee helposti miten hevonen kulkee. Toisessa maneesin lyhyellä sivulla on katsomo josta voi seurata työskentelyä.

Alueelta löytyy myös sopivan kokoinen baana jossa voi treenata askellajeja tai muuten vain ratsastella ja treenata. Baana on myös valaistu joten pimeämmälläkin siellä voi treenata. Mutta suositeltavaa on kuitenkin olla siellä valoisaan aikaan päivällä.

Tarhoja meillä onkin melkoinen määrä jotta varmasti hevosilla on tilaa jaloitella ja ulkoilla mahdollisimman paljon. Suurin osa tarhoista ovat hiekkapohjaisia näin tarhojen pohja pysyy siistinä eikä sade säälläkään muutu kuratarhaksi. Tarhoissa löytyy myös valinnanvaraa, sillä meillä on muutama luonnon mukainen tarha. Näissä tarhoissa on epätasainen maasto ja tarhat ovat melko suuret. Näissä tarhoissa ulkoilee suurimmaksi osaksi vain tallin islanninhevoset. Toki meillä on myös tasaisia ruohopohjaisia tarhoja.Joistakin tarhoista löytyy myös kolmiseinäset katokset jotka suojaavat tuulelta, sateelta ja auringonpaahteelta.

Laitumet ja maastot
Laidunkausi alkaa kesäkuun puolestavälistä ja kestää syyskuun loppuun asti, jos syötävää ruohoa on vielä jäljellä. Tämän jälkeen hevoset siirtyvät takaisin tarhoihin. Meiltä löytyy nuorille varsoille (1-3-vuotiaille) oma laidun ja tämän lisäksi muuta hieman suurempi laidun tammoille sekä oreille omat.

Lisäksi voit tuoda oman hevosesi laiduntamaan kesäisin meille! Kysy minulta lisää kesänlaidunkaudesta jos haluat tuoda hevosesi tänne laiduntamaan. 2kk n. 150ve (ve= virtuaali euro, 1kk 75ve). Kyselyt osoitteeseen chataway.chw(at)gmail.com tai vieraskirjaan. Varmemman vastauksen saat sähköpostitse!

Alueella on melko hyvät maasto mahdollisuudet. Maastossa on hyvä ratsastella hiekkateitä pitkin tai vihreitä peltoja ja nummeja pitkin. Lähietäisyydessä on myös metsää jossa on mukava ratsastella.

Copyrights Snow 2011 | Virtuaalitalli | A Sim Horse Game
Etusivu
Esittely
Hevoset
Kasvatus
Toiminta
Yhteystiedot